logo

Hier vind je alles wat online is gezet op 31 maart 2020.

Kindermuziekweekchallenge

Elke dag een nieuwe challenge aangekondigd door een van onze ambassadeur of andere bekende Nederlander. Stuur je filmpje naar info@kindermuziekweek.nl (via wetransfer bijvoorbeeld) / via whatsapp naar: +31 6 83 90 31 55 of load ‘m up op facebook of insta en vergeet niet @kindermuziekweek of #Kindermuziekweekonline te vermelden.

Energizers

Speciaal voor Meer Muziek in de Klas hebben Roel van Velzen, Buddy Vedder, Ilse de Lange samen met verschillende BN’ers kort energizers gemaakt om zo de dag lekker te starten. Samen met MMidK hebben er een paar voor jullie uitgezocht!

Muziek maken met Dirk Scheele

Speciaal voor de Kindermuziekweek heeft ambassadeur Dirk Scheele leuke filmpjes gemaakt die elke dag om 10u te zien zijn. Doe je mee?

Dirk heeft ook een eigen youtube kanaal: Dirk Scheele.

Muziek op Schoot

Samen met je (klein)kind muziek maken, is ontzettend leuk! Muziek beleven, ervaren, maar ook zelf muziek maken! In deze Kindermuziekweek maken we gebruik van ‘muziekinstrumenten’ die je thuis meestal wel voorhanden hebt. Dus doen jullie allemaal mee?

Miranda Roodenburg is een van de docenten bij De Utrechtse Muziekschool, dums.nl waar de muzieklessen nu zoveel mogelijk online plaatsvinden.

 

Percussie met Percossa

Wie kent ze niet die knallende mannen van Percossa. Van elk object maken ze een slagwerkinstrument. Tijdens de Kindermuziekweek gaan ze het hele huis door om muziek te maken want ook op het kleinste kamertje kun je muziek maken. En wist je dat je pen en dat dikke boek ook prima kunt gebruiken om muziek te maken?

Kinderen maken muziek

Hoogtepuntjes uit de inzendingen van de muziekwedstrijd. Maar de wedstrijd gaat door, vanaf zaterdag 28 maart is het mogelijk om weer mee te doen en is de leeftijdsgrens verruimd tot 19 jaar. Voor meer info zie www.muziekwedstrijd.nl ism Prinses Christina Concours.

Muziekmaken in je huis met je huis

Thuis trommelen en muziek maken zonder instrumenten!

Peter Scheffer is een van de superleuke, creatieve docenten bij SKVR, waar de muzieklessen nu zoveel mogelijk on-line plaatsvinden.

Niet iedereen heeft thuis een drumstel, maar Peter laat zien dat je ook zonder ‘echt’ instrument lekker muziek kunt maken.

DIY Kindermuziekweek

Elke dag een filmpje, knutsel, frutsel of idee om zelf muziek te maken of met muziek bezig te zijn.

Muziek met Dons

Leuk dat jullie kijken!

Maarten, van Dons band maakte speciaal voor de KIndermuziekweek een soort agenda met Muziekopdrachten voor in de klas!
Nu is er een hoop veranderd de afgelopen weken: onder andere dat jullie nu helemaal niet in een klas kunnen zitten!
Maar … de opdrachten kun je ook heel goed thuis, met je broertjes, zusjes en ouders doen hoor!

Dus waar Maarten het heeft over je klas, is de huiskamer ook een goede vervanger!

 

Joris leest voor

Speciaal voor de Kindermuziekweek bracht Klassieke Zaken het boekje (met cd) Fred en de Gouden Harp opnieuw uit met tekst en liedjes door Joris Lutz. Speciaal voor de Kindermuziekweek leest hij voor uit eigen werk en kun je de liedjes horen. Elke dag even een rust momentje.

Opkikker met Jeritza Toney

Heb jij ook altijd een dipje in de middag? Niet gevreesd, Jeritza Toney weet wat te doen. Voor de Kindermuziekweek maakte ze leuke liedjes uit alle landen om je weer even wat nieuwe energie te geven.

ArtEZ Huiskamersessies

Corona of niet, het ArtEZ conservatorium, locatie Zwolle, laat van zich horen en gaan gewoon muziekmaken, mét minimaal 1,5 meter afstand uiteraard. Studenten Docent Muziek leren je leuke liedjes uit andere landen waar we bij gaan dansen of spelen, benieuwd? vanaf 1 april elke dag een nieuwe huiskamersessie online om 16.00!

1 april:
Un poquito cantas- uit Mexico door Florian en Melissa
Haru ga Kita – uit Japan door Timon en Erik

2 april:
Bobbejaan – uit Zuid Afrika, door Wiebren en Bareld
Bella Ciao – uit Italië door Esther en Durk

3 april:
Ala Presi – uit Suriname door Manoah en Jet

Uitslag Kindermuziekweekchallenge 

Elke dag is het tijd voor de uitslag van de challenge van de dag ervoor!

 

Jeroen Schipper

Jeroen Schipper, bekend van onder meer 123Zing en al zijn leuke boekjes, heeft een paar hele grappige liedjes uitgezocht voor de Kindermuziekweek!

KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch.