logo

Hier vind je alles wat online is gezet op 28 maart 2002.

Kindermuziekweekchallenge

Elke dag een nieuwe challenge aangekondigd door een van onze ambassadeur of andere bekende Nederlander. Stuur je filmpje naar info@kindermuziekweek.nl (via wetransfer bijvoorbeeld) / via whatsapp naar: +31 6 83 90 31 55 of load ‘m up op facebook of insta en vergeet niet @kindermuziekweek of #Kindermuziekweekonline te vermelden.

Energizers

Speciaal voor Meer Muziek in de Klas hebben Roel van Velzen, Buddy Vedder, Ilse de Lange samen met verschillende BN’ers kort energizers gemaakt om zo de dag lekker te starten. Samen met MMidK hebben er een paar voor jullie uitgezocht!

Muziek maken met Dirk Scheele

Speciaal voor de Kindermuziekweek heeft ambassadeur Dirk Scheele leuke filmpjes gemaakt die elke dag om 10u te zien zijn. Doe je mee?

Kliederen met kleuren

In dit filmpje van ‘Kliederen met Klanken’ laten Nienke en Pepijn horen dat overal muziek in zit!

Er kan gezongen, gespeeld en ook lekker gedanst worden. Download hier bladmuziek en de bijbehorende kleurplaat.

Percussie met Percossa

Wie kent ze niet die knallende mannen van Percossa. Van elk object maken ze een slagwerkinstrument. Tijdens de Kindermuziekweek gaan ze het hele huis door om muziek te maken want ook op het kleinste kamertje kun je muziek maken. En wist je dat je ben en dat dikke boek ook prima kunt gebruiken om muziek te maken?

Kinderen maken muziek

Hoogtepuntjes uit de inzendingen van de muziekwedstrijd. Maar de wedstrijd gaat door, vanaf zaterdag 28 maart is het mogelijk om weer mee te doen en is de leeftijdsgrens verruimd tot 19 jaar. Voor meer info zie www.muziekwedstrijd.nl ism Prinses Christina Concours.

Zangles met Sjharlie

Zangeres Sjharlie Vos heb je misschien wel eens gehoord en gezien, bij de band LipTease in de Voice of Holland. Of bij de stevige rockband Slash ’n Roses.

Of gewoon op school of de muziekschool, want ze geeft ook muzieklessen aan groepen 1 t/m 8 op basisscholen en aan twee supercoole kidskoortjes bij de SKVR, de Muziekschool in Rotterdam.

In de lessen van Juf Sjharlie komen ook de leuke liedjes van Zangexpress.nl aan bod!

DIY Kindermuziekweek

Elke dag een filmpje, knutsel, frutsel of idee om zelf muziek te maken of met muziek bezig te zijn.

KINDERMUZIEKWEEKTRACK

Stella de Geus, voice finaliste uit 2017 heeft speciaal voor jullie de Kindermuziekweektrack (gecomponeerd door Marlon Titre ism PCC) opgenomen, om zo thuis muziek te maken. De muziek kun je downloaden van de Kindermuziekweeksite. Door middel van losse filmpjes word je klaargestoomd om het zelf uit te voeren.

Joris leest voor

Speciaal voor de Kindermuziekweek bracht Klassieke Zaken het boekje (met cd) Fred en de Gouden Harp opnieuw uit met tekst en liedjes door Joris Lutz. Speciaal voor de Kindermuziekweek leest hij voor uit eigen werk en kun je de liedjes horen. Elke dag even een rust momentje.

Opkikker met Jeritza Toney

Heb jij ook altijd een dipje in de middag? Niet gevreesd, Jeritza Toney weet wat te doen. Voor de Kindermuziekweek maakte ze leuke liedjes uit alle landen om je weer even wat nieuwe energie te geven.

Thijs Borsten en Izaline Calister

Zangeres Izaline Calister komt van Curaçao, en woont al heel lang in Nederland. Maar in het Caraïbisch gebied is zij de Koningin van de Curaçaose muziek. Toetsenist Thijs Borsten brengt musici uit allerlei culturen bij elkaar.Samen reisden ze naar Curaçao en daar maakten ze prachtige liedjes over. Dit liedje zochten ze speciaal uit voor de Kindermuziekweek.

Uitslag Kindermuziekweekchallenge 1

Elke dag is het tijd voor de uitslag van de challenge van de dag ervoor!

Vandaag geven we kaarten weg aan degene die het “mooiste/leukste/grappigste” dansje laat zien!

 

 

 

Het Kinderbevrijdingslied

Dit jaar is er 75 jaar vrede in Nederland. Speciaal daarvoor heeft de Kleynkoor Academy een lied laten schrijven mét choreografie. De bedoeling is dat we dit lied allemaal gaan zingen én dansen op 5 mei, dus luister en kijk en doe je best!

KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch.