logo

Hier vind je alles wat online is gezet op 4 april 2020.

Kindermuziekweekchallenge

Elke dag een nieuwe challenge aangekondigd door een van onze ambassadeur of andere bekende Nederlander. Stuur je filmpje naar info@kindermuziekweek.nl (via wetransfer bijvoorbeeld) / via whatsapp naar: +31 6 83 90 31 55 of load ‘m up op facebook of insta en vergeet niet @kindermuziekweek of #Kindermuziekweekonline te vermelden.

Energizers

Speciaal voor Meer Muziek in de Klas hebben Roel van Velzen, Buddy Vedder, Ilse de Lange samen met verschillende BN’ers kort energizers gemaakt om zo de dag lekker te starten. Samen met MMidK hebben er een paar voor jullie uitgezocht!

Muziek maken met Dirk Scheele

Speciaal voor de Kindermuziekweek heeft ambassadeur Dirk Scheele leuke filmpjes gemaakt die elke dag om 10u te zien zijn. Doe je mee?

Dirk heeft ook een eigen youtube kanaal: Dirk Scheele.

Tutorials

In samenwerking met De Utrechtse Muziekschool, dums.nl worden er door de docenten Simon Duim en Mari-anne Hof een aantal uitdagende tutorials aangeboden.

4-4: Je lichaam als drumstel! (6-9 + ouders)

Wist je dat je eigen lichaam ook een instrument is? Je kunt je voeten, benen, armen en handen prima gebruiken om een leuke ritme te maken. Leer in deze filmpje hoe je lekker mee kan trommelen op en rimte door een paar eenvoudige bewegingen mee toe doen – al wat je nodig hebt is jezelf en een gezonde dosis energie! Deze tutorial is geschikt voor kinderen tussen 6 en 9 jaar, maar oudere kinderen zijn ook welkom om mee te doen.

5-4: Body-percussie 2.0 (9-12)

Hou je van coole beats en bewegen? Dan is body-percussie 2.0 voor jou! Leer in dit filmpje in een paar makkelijke stappen hoe je je eigen lichaam kunt gebruiken als drumstel en doe mee op een coole rap-ritme. Aan het eind is er ook nog een leuke ‘body-percussie challenge’ voor diegene die echt een body-percussie baas willen zijn. Deze tutorial is geschikt voor kinderen tussen 9 en 12 jaar.

Blok-fluiten 1 en 2 (+4)

Heb je longen, vingers en een tong? Mooi! Dan kan je blokfluit spelen. Doe mee met deze filmpjes en leer stap voor stap hoe je de blokfluit moet vasthouden, wat de goede manier van blazen is hoe je tong moet gebruiken bij het blokfluiten. Wij leren ook in elke les een liedje samen spelen. Doe mee en leer het dan zelf ook aan je broertje, zusje, mam, pap, oma of opa aan.

Ukelele LES (7+)

Wil je ukelele leren spelen en ben je 7 jaar of ouder? Doe dan mee met deze lessen.
Niks met noten lezen gewoon spelen.  Je leert al meteen een paar akkoorden.

i.s.m. DUMS

 

Percussie met Percossa

Wie kent ze niet die knallende mannen van Percossa. Van elk object maken ze een slagwerkinstrument. Tijdens de Kindermuziekweek gaan ze het hele huis door om muziek te maken want ook op het kleinste kamertje kun je muziek maken. En wist je dat je pen en dat dikke boek ook prima kunt gebruiken om muziek te maken?

Kinderen maken muziek

Hoogtepuntjes uit de inzendingen van de muziekwedstrijd. Maar de wedstrijd gaat door, vanaf zaterdag 28 maart is het mogelijk om weer mee te doen en is de leeftijdsgrens verruimd tot 19 jaar. Voor meer info zie www.muziekwedstrijd.nl ism Prinses Christina Concours.

Caribische Brassband

Diversiteit is bijna synoniem voor de SKVR, speciaal voor de Kindermuziekweek maakte de Caribische Brassband dit leuke filmpje. Zing/swing je mee?

Videoboodschap Niek Baar

Speciaal voor de Kindermuziekweek maakte violist Niek Baar deze videoboodschap. Niek is begonnen als jongetje met vioolspelen in Rotterdam bij de SKVR. Hij weet als geen ander hoe leuk het is om live muziek te maken.

DIY Kindermuziekweek

Elke dag een filmpje, knutsel, frutsel of idee om zelf muziek te maken of met muziek bezig te zijn.

Kijk, ik strijk

Het Britten organiseert ook online samenspel. In ‘Kijk, ik strijk!’ leggen Jente en Sophie uit hoe een viool eruit ziet, waarom ze van vioolspelen houden en wat er zo leuk aan is om te spelen in een orkest.

 

Muziek met Freek

Ken je Freek? Freek ziet overal muziek in, misschien brengt hij je nog wel op lumineuze ideeën, het is in ieder geval erg goed voor je humeur.

Opkikker met Jeritza Toney

Heb jij ook altijd een dipje in de middag? Niet gevreesd, Jeritza Toney weet wat te doen. Voor de Kindermuziekweek maakte ze leuke liedjes uit alle landen om je weer even wat nieuwe energie te geven.

ArtEZ Huiskamer sessies

Corona of niet, het ArtEZ conservatorium, locatie Zwolle, laat van zich horen en gaan gewoon muziekmaken, mét minimaal 1,5 meter afstand uiteraard. Studenten Docent Muziek leren je leuke liedjes uit andere landen waar we bij gaan dansen of spelen, benieuwd? vanaf 1 april elke dag een nieuwe huiskamersessie online om 16.00!

4 april:
Tum tum pisca – uit Mexico door Jeroen en Daan
Elefanti marsi – uit Finland door Benjamin en Jeremy

Uitslag Kindermuziekweekchallenge 

Elke dag is het tijd voor de uitslag van de challenge van de dag ervoor!

 

Jeroen Schipper

Jeroen Schipper, bekend van onder meer 123Zing en al zijn leuke boekjes, heeft een paar hele grappige liedjes uitgezocht voor de Kindermuziekweek!

KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch.