logo

Hier vind je alles wat online is gezet op 5 april 2020.

Energizers

Speciaal voor Meer Muziek in de Klas hebben Roel van Velzen, Buddy Vedder, Ilse de Lange samen met verschillende BN’ers kort energizers gemaakt om zo de dag lekker te starten. Samen met MMidK hebben er een paar voor jullie uitgezocht!

Muziek maken met Dirk Scheele

Speciaal voor de Kindermuziekweek heeft ambassadeur Dirk Scheele leuke filmpjes gemaakt die elke dag om 10u te zien zijn. Doe je mee?

Dirk heeft ook een eigen youtube kanaal: Dirk Scheele.

Tutorials

In samenwerking met De Utrechtse Muziekschool, dums.nl worden er door de docenten Simon Duim en Mari-anne Hof een aantal uitdagende tutorials aangeboden.

4-4: Je lichaam als drumstel! (6-9 + ouders)

Wist je dat je eigen lichaam ook een instrument is? Je kunt je voeten, benen, armen en handen prima gebruiken om een leuke ritme te maken. Leer in deze filmpje hoe je lekker mee kan trommelen op en rimte door een paar eenvoudige bewegingen mee toe doen – al wat je nodig hebt is jezelf en een gezonde dosis energie! Deze tutorial is geschikt voor kinderen tussen 6 en 9 jaar, maar oudere kinderen zijn ook welkom om mee te doen.

5-4: Body-percussie 2.0 (9-12)

Hou je van coole beats en bewegen? Dan is body-percussie 2.0 voor jou! Leer in dit filmpje in een paar makkelijke stappen hoe je je eigen lichaam kunt gebruiken als drumstel en doe mee op een coole rap-ritme. Aan het eind is er ook nog een leuke ‘body-percussie challenge’ voor diegene die echt een body-percussie baas willen zijn. Deze tutorial is geschikt voor kinderen tussen 9 en 12 jaar.

Blok-fluiten 1 en 2 (+4)

Heb je longen, vingers en een tong? Mooi! Dan kan je blokfluit spelen. Doe mee met deze filmpjes en leer stap voor stap hoe je de blokfluit moet vasthouden, wat de goede manier van blazen is hoe je tong moet gebruiken bij het blokfluiten. Wij leren ook in elke les een liedje samen spelen. Doe mee en leer het dan zelf ook aan je broertje, zusje, mam, pap, oma of opa aan.

Ukelele LES (7+)

Wil je ukelele leren spelen en ben je 7 jaar of ouder? Doe dan mee met deze lessen.
Niks met noten lezen gewoon spelen.  Je leert al meteen een paar akkoorden.

i.s.m. DUMS

 

Percussie met Percossa

Wie kent ze niet die knallende mannen van Percossa. Van elk object maken ze een slagwerkinstrument. Tijdens de Kindermuziekweek gaan ze het hele huis door om muziek te maken want ook op het kleinste kamertje kun je muziek maken. En wist je dat je pen en dat dikke boek ook prima kunt gebruiken om muziek te maken?

Kinderen maken muziek

Hoogtepuntjes uit de inzendingen van de muziekwedstrijd. Maar de wedstrijd gaat door, vanaf zaterdag 28 maart is het mogelijk om weer mee te doen en is de leeftijdsgrens verruimd tot 19 jaar. Voor meer info zie www.muziekwedstrijd.nl ism Prinses Christina Concours.

4Beat

Gianna Tam (uit Suriname), Vernon Chatlein (van Curaçao) Alper Kekec (uit Turkije)  en DJ Charlie (uit Nederland) maken een supper toffe wereldijke mix van muziek, wil je het eens horen? Luister snel!

DIY Kindermuziekweek

Elke dag een filmpje, knutsel, frutsel of idee om zelf muziek te maken of met muziek bezig te zijn.

Kliederen met klanken

In dit filmpje van ‘Kliederen met Klanken’ laten Nienke en Pepijn horen dat overal muziek in zit!

Download hier de muziek zodat je mee kunt doen.

Lief klein pluizig hondje bossa – SCORE

Muziek met Freek

Ken je Freek? Freek ziet overal muziek in, misschien brengt hij je nog wel op lumineuze ideeën, het is in ieder geval erg goed voor je humeur.

Opkikker met Jeritza Toney

Heb jij ook altijd een dipje in de middag? Niet gevreesd, Jeritza Toney weet wat te doen. Voor de Kindermuziekweek maakte ze leuke liedjes uit alle landen om je weer even wat nieuwe energie te geven.

Samba Salad

Muziektheatergezelschap Samba Salad brengt aanstaande zondag 5 april r een nieuwe videoclip uit van het nummer ‘Bonita Banana’. De muziekvideo is volledig thuis in quarantaine opgenomen door Maya Link, Tycho Hellinga en zoontje Nino (2). Juist nu is het belangrijk om iedereen te inspireren en op te vrolijken met muziek, vinden zij. Samba Salad is ook grondlegger van het jaarlijkse KinderMuziekFestival. Helaas kan door het Coronavirus het festival niet meer op 27 en 28 juni in en rondom Landgoed Huize Glory in Bergen aan Zee georganiseerd worden en hoopt de organisatie een nieuwe datum te plannen deze zomer. Desondanks blijven ze positief en voorzien zij kinderen én volwassenen ondertussen online van de broodnodige ‘muzikale vitaminen’. Het KinderMuziekFestival wordt wel nog op 12 en 13 september in Tolhuistuin Amsterdam georganiseerd.

Uitslag Kindermuziekweekchallenge 

Elke dag is het tijd voor de uitslag van de challenge van de dag ervoor!

 

KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch.