logo

De Nederlandse  muzieksector, bundelde in 2019  haar krachten om een gezamenlijke droom te realiseren: een landelijke, jaarlijks terugkerende Kindermuziekweek. Een dikke week doordrénkt van muziek voor kinderen van 0 tot 12 jaar, die net zo’n begrip moet worden als de Kinderboekenweek.

Met concerten, workshops en voorstellingen op school en in het theater. Met bezoekjes aan de muziekschool en openbare repetities van (kinder)orkesten. Met heel veel zelf uitproberen, beleven en genieten. Met als doel: ieder kind in Nederland het plezier laten ervaren van live muziek, van welk genre dan ook. Tien dagen lang, elk jaar opnieuw. De allereerste editie vond plaats van 5 t/m 14 april 2019.

En wát voor een editie. We gingen voorzichtigheidshalve voor een soft launch vanwege de kleine organisatie, maar we bereikten met de aangehaakte activiteiten in een week tijd meer dan 25.000 bezoekers. We hadden ruim 180 activiteiten waarvan ongeveer 40 gratis. Daarnaast bereikten we via de media ruim 1.350.000 mensen. We zijn 244 keer vermeld online en 181 keer in print.
Ook waren onze ambassadeurs te gast in diverse tv programma’s en was er op de radio dagelijks aandacht voor de Kindermuziekweek. Een overzicht volgt op korte termijn op de perspagina.

Uiteraard willen we uiteindelijk dat echt alle kinderen in Nederland de kans krijgen live muziek (mee) te maken. Daarom zoeken we meer deelnemers!
Deelnemers maken het aanbod en maken samen de Kindermuziekweek tot een groot succes.

En deelnemer kun je heel eenvoudig worden!
Download hieronder ons factsheet of meld je gelijk aan via onze website.

 

Download hier de factsheet van de Kindermuziekweek.

 

 

Aftermovie:

>

speel film af

Waarom deelnemer worden?

Als deelnemer van de Kindermuziekweek maak je mede mogelijk dat elk kind in Nederland met live muziek in aanraking kan komen. Je bijdrage is nodig om de organisatie draaiende te houden en de website volledig te laten zijn én uiteraard om de Kindermuziekweek te laten groeien.

Je komt met je activiteiten op onze site en gaat mee in onze marketingcampagne landelijk en online.
Daarnaast krijg je toegang tot een toolkit waar je allerhande informatie kunt vinden. Standaard zit hier in:

– logos / huisstijl elementen om zelf aan de slag te kunnen
– flyer (zelf te drukken/verspreiden)
– diverse persberichten
– poster in .pdf, .jpg en indd.
– promo
lespakket
– op dit moment zijn we de toolkit verder aan het ontwikkelen

 

Bijdrage

Deelnemer word je al voor 100 euro. Maar je mag – als de portemonnee dat toe laat – ook meer bijdragen. Meld je eenvoudig aan via deze link, of stuur een mail naar de projectleider via info@kindermuziekweek.nl

 

Save the dates!

2020 – 27 maart t/m 5 april 2020
2021 – 9 t/m 18 april 2021
2022 – 1 t/m 10 april 2022
2023 – 24 maart t/m 2 april 2023
2024 – 5 t/m 14 april 2024
2025 – 4 t/m 13 april 2025

Veelgestelde

vragen

Ook meedoen?

Meedoen aan de landelijke Kindermuziekweek kan op verschillende manieren. Zo kunnen basisscholen zien welke schoolconcerten er in die week georganiseerd worden en zal er op den duur gratis lesmateriaal op te vragen zijn via de website. Daarnaast kunnen culturele organisaties en muziekscholen meedoen als deelnemer. Samen kunnen we heel Nederland tien dagen lang onderdompelen in live muziek voor kinderen!

Stuur een mail naar info@kindermuziekweek.nl en onze projectleider neemt snel contact met je op.

Wat zijn de data van de Kindermuziekweek in de toekomst?

De volgende Kindermuziekweken staan in de planning.

2020 – 27 maart t/m 5 april 2020
2021 – 9 t/m 18 april 2021
2022 – 1 t/m 10 april 2022
2023 – 24 maart t/m 2 april 2023
2024 – 5 t/m 14 april 2024
2025 – 4 t/m 13 april 2025

Ik wil iets meer weten over een voorstelling/activiteit?

Als je meer informatie wilt over de diverse activiteiten verwijzen wij je graag door naar de instelling die deze aanbiedt, dit kan via onze deelnemerspagina, maar ook wanneer je klikt op de witte button “koop kaarten” of “meer info”, je wordt dan direct naar de site van de organisatie doorverwezen.

Mijn school wil naar een voorstelling tijdens de Kindermuziekweek. Hoe weet ik wat er speelt?

Voor het huidige seizoen zijn de meeste schoolvoorstellingen al niet meer te boeken, maar contact zoeken kan altijd (via de info knop bij de voorstellingen).
Zo snel als mogelijk na deze editie van de Kindermuziekweek komt het nieuwe programma online. Je kunt via onze agenda contact zoeken met de betreffende deelnemer die dit organiseert en bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Ik weet dat er een activiteit plaats gaat vinden, maar ik zie het nog niet terug in de agenda.

De website is nog niet zo lang online en niet alle informatie is binnen. Dus of de informatie is aangeleverd en de activiteit volgt nog op de website óf de activiteit is georganiseerd door een organisatie die nog geen deelnemer is aan de Kindermuziekweek.

Het lijkt erop dat er in mijn regio in de eerste landelijke Kindermuziekweek geen activiteiten zijn. Klopt dit?

We zijn druk bezig met het werven van deelnemers, maar we hebben – helaas – nog niet overal in Nederland deelnemers. Schroom niet om ze van ons bestaan te laten weten of mail je tip aan onze projectleider via info@kindermuziekweek.nl zodat zij contact kan opnemen.
Er zijn gelukkig zoveel leuke initiatieven op het gebied van kinderen dat we nog niet iedereen bereikt hebben.

Waar kan ik met persaanvragen terecht?

Voor interviews, beeld en andere vragen kunt u contact opnemen met Janko Duinker via pers@kindermuziekweek.nl of 06 5125 8475

Kan ik ook telefonisch contact opnemen?

Dat kan natuurlijk ook. Je kunt bellen of appen naar de projectleider Cato op het nummer: 06 – 83 90 31 55.

KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch.