KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch. KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch. KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch. KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch.
logo

Dirk Scheele

kinderpopster

Kinderpopster Dirk Scheele maakt vrolijke kinderliedjes voor kinderen vanaf 2 jaar. Hij toert al 25 jaar langs theaters en poppodia in Nederland en België en is dagelijks te zien op Nickelodeon. Dirk heeft inmiddels veel cd’s, dvd’s, tv-series en boeken gemaakt en trekt volle zalen met hits als ‘Ik woon in een huis’, ‘Op de kinderboerderij’ en ‘Broccolirock’.

“Muziek ontroert, troost, inspireert, geeft kracht en plezier. En daarom vind ik het zo belangrijk”

― Dirk Scheele

>

speel film af

Dirk Scheele begon als muziektherapeut voor kinderen met een beperking. Voor hen schreef hij zijn eerste kinderliedjes. De liedjes sloegen aan, ook buiten zijn werk. Daarom maakte Dirk de overstap naar het theater. Dirk werd al snel populair als kinderpopster. In zijn liedjes gebruikt hij diverse muziekstijlen, waaronder rock & roll, blues, pop, dance, klassiek en wereldmuziek. In een eigen herkenbare stijl sluit hij aan bij het niveau van de kinderen.

In zijn populaire theatervoorstellingen brengt Dirk de kinderen op speelse wijze liefde voor muziek bij. Hij bespeelt naast de gitaar, zijn favoriete instrument, ook diverse andere instrumenten. Maar hij maakt ook muziek met bestek, sleutelbossen, gereedschap en speelgoed! Elk liedje is een klein theaterstuk en alle kinderen in de zaal mogen volop meedoen.

Vanaf zomer 2019 gaat Dirk met een nieuwe voorstelling van start: In Holland staat een Huis. In een groot meezingfeest voor jong en oud speelt Dirk samen met een spetterende liveband (of solo) de allerleukste Oudhollandse liedjes, maar dan natuurlijk helemaal op z’n Dirks. In de Sinterklaasperiode staat Pepernotenpret in de theaters; een swingende voorstelling mét Sint en Pieten.

Dirk Scheele is dagelijks te zien op Nickelodeon (Nick Jr.) met zijn televisieseries ‘Op stap met Dirk Scheele’ en ‘Huis-, tuin- en keukenavonturen’. Met gastrollen van onder meer Jeroen van der Boom, Kathleen en Hakim.

Het YouTube-kanaal van Dirk Scheele is the place to be voor zijn jonge fans en hun ouders en heeft ruim 39.000 abonnees. Op zijn kanaal staan ruim 200 filmpjes van zijn vrolijke liedjes, tv-programma’s en theatervoorstellingen en er komen regelmatig nieuwe video’s bij. In 2017 is Dirk twee nieuwe YouTube-kanalen begonnen met zijn Engels-, en Duitstalige liedjes.