KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch. KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch. KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch. KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch.
logo

Evelien Bosch

programmamaker en presentatrice

Evelien Bosch is programmamaker en presentatrice. Evelien is het gezicht van Wilde Ganzen (NPO2), een Non-profit organisatie die kleinschalige goede doelen helpt op het gebied van kennis, geld en netwerk. Daarvoor was ze presentatrice van Zapplive, Willem Wever en Zapp Your Planet op Zapp. Evelien Bosch presenteerde ook programma’s voor de NCRV op NPO3 (Xperience) en NPO2 (Bosch, Beuk & Haan, een natuur en cultuur programma en Mambapoint, het platform voor internationale samenwerking). Daarvoor was ze het gezicht van MTV. (Brand New Live met Dennis Weening, MTV News, Making The Movie, The Summer Of MTV en Coolpolitics).

“Volgens mij kun je niet vroeg genoeg beginnen met het bezoeken van concerten. Je laten meenemen door de muziek, samen dansen en genieten… Muziek is een verrijking van het leven en als ambassadeur van de kindermuziekweek zet ik me er graag voor in om zoveel mogelijk kinderen met muziek in aanraking te laten komen. Ik hoop je tussen 5 en 14 april te zien bij een van de vele concerten!”

― Evelien Bosch

Op YouTube had Evelien haar eigen kanaal ‘Zwevelien TV’, waarin ze haar leven als werkende mamma laat zien. Geen mutserig gedoe, maar rock ’n roll en down to earth met haar gezinnetje in het dorp waar ze woont.

Op haar 16e begon Evelien als radio verslaggever bij de toentertijd nieuwe omroep BNN. Evelien presenteert samen met Eddy Zoey het 3FM programma ZoeyZo. Ook werkt ze als verslaggever voor het Radio 1-programma BNN United en voor 3FM op grote festivals, zoals Pinkpop en Rock-Werchter.

Eind jaren ’90 haalt Evelien haar Master’s degree als programmamaker/regisseuse tv aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Vanuit haar eigen productie bedrijven ‘Ammehoela producties’ en ‘Bosch producties’ is Evelien ook achter de schermen werkzaam als verslaggever, eindredacteur en freelance dagvoorzitter. Haar stem kom je regelmatig tegen in commercials.

Ook organiseert Evelien events voor patiëntenorganisaties met name gericht op patiënten met kanker. Op festivals is Evelien veel te zien als presentator en met het ‘all girls collective’ Poespas verzorgt Evelien visuele ongein op onder andere Paaspop en Zwarte Cross.