KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch. KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch. KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch. KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch.
logo

Kim Spierenburg

Componiste, spreker, columniste en SLE ambassadeur

Door haar auto-immuunziektes: SLE, Sjogren en Coeliakie voelt violiste Kim Spierenburg altijd pijn en moeheid. “Ik vind dat je groot moet dromen. Ik voel die passie en daarom probeer ik het. De grootste beperking zit in je hoofd, vind ik, en niet in je aandoening. Als je denkt dat je iets niet kunt, dan gaat het ook niet lukken.”

“”

Kim heeft met haar viool laten zien hoe ze haar dromen heeft waargemaakt en sprak hierover bij verschillende organisaties zoals ING Nederland, de Belastingdienst, Winkelman/Van Hessen en TEDx Amsterdam. Daarnaast werkt ze samen met Make A Wish Foundation, American Women’s Club en Spieren voor Spieren om dromen van andere jongeren met een beperking waar te maken.

Kim draagt haar boodschap ook uit in de media. Samen met Ali B zat ze aan tafel en speelde ze viool bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. Stond ze in het AD en Parool, maakte Hart van Nederland een item over haar en was ze te horen op de radio bij Radio1 en Giel Beelen op 3fm, en live  bij StudioMax. Na de uitzending van DWDD vroeg Marco Borsato haar op te komen treden in de Ziggo Dome! Het stuk componeerde ze zelf en een kleine maand later stond ze daar alle vier de shows samen met Marco Borsato en Ali B. Daarna ging ze mee op tour door Nederland en Belgie.
Met haar viool speelde Kim in het Nationale Canta Ballet en werd ze gevolgd in de documentaire ‘de Canta Danst’ (op uitzendinggemist.nl te bekijken). Ze heeft prijzen gewonnen bij o.a. het Prinses Christina Concours en was de winnaar van de Labberté-Hoedemaker Award 2012.