KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch. KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch. KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch. KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch.
logo

Lavinia Meijer

harpiste

Lavinia Meijer (1983) is een van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd. Ze speelt niet alleen klassieke stukken, maar ook hedendaagse composities, van bijvoorbeeld JacobTV.

““Een week waarin het jonge publiek extra wordt uitgenodigd om er op uit te trekken, op zoek naar bekende en onbekende muziek, wat een mooi initiatief! Nederland is rijk aan veel diverse muziek, onzichtbare kunst, prikkelend en verrijkend, zonder grenzen, voedzaam voor geest en lichaam! Kinderen, doen jullie deze week mee om de muziek in Nederland extra in het zonnetje te zetten?.””

― Lavinia Meijer

Na haar debuut in Carnegie Hall in New York in 2007 wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en Amerika. Zij trad solistisch op met orkesten, zoals het Residentie Orkest, het Radio Symfonie Orkest, het Radio Kamer Orkest, het Israel Philharmonic Orchestra en het Korean Symphony Orchestra. Ze was pas elf toen ze werd toegelaten tot de “Jong Talentafdeling” van het Utrechts Conservatorium. In 2003 behaalde zij haar Bachelor of Music (cum laude) aan het Utrechts conservatorium en in 2005 haar Master of Music (cum laude) aan het Amsterdams conservatorium. Ze won vele prijzen in binnen, -en buitenland, waaronder de Nederlandse Muziekprijs 2009. Voor haar album ‘Metamorphosis/The Hours’ ontving zij in 2013 een platina plaat.