KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch. KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch. KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch. KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch.
logo

Remy van Kesteren

harpist en componist

Remy van Kesteren bouwde met virtuoos spel en avontuurlijke projecten in de afgelopen jaren een grote carrière op. Op zijn ­tiende werd hij toegelaten tot de Jong Talentklas van het Utrechts Conservatorium, waar hij les kreeg van Erika Waardenburg. Later had hij les in Amsterdam en in Parijs bij Isabelle Moretti.

“Ik kan me het leven niet voorstellen zonder muziek. Ieder kind zou de mogelijkheid moeten krijgen om live muziek te horen, te maken en te beleven. Als kind kreeg ik die kans, leerde ik de harp kennen en van muziek te houden. En als ambassadeur van de Kindermuziekweek wil ik zoveel mogelijk kinderen ook de kans geven om betoverd te worden door muziek.”

― Remy van Kesteren

Hij won concoursen in Rusland (2008) en Israël (2009) en later de Elisabeth Evertsprijs (2012), de eerste prijs van de USA International Harp Competition (2013) en de Grachtenfestivalprijs (2013). In 2012 boekte de harpist ook veel succes met zijn deelname aan de Night of the Proms-tournee in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland: hij was de enige klassieke musicus naast popartiesten als Anastacia en The Jacksons.