Column ambassadeur Kim Spierenburg

27-03-2020 door: Cato Ootes

“Voor mij is muziek een van de belangrijkste zaken in mijn leven. Ik hoef er geen betoog over te schrijven. Het is overduidelijk. Muziek kan me blij en tevreden maken, troosten als ik verdriet heb, opluchten als ik boos ben, verbinden met anderen. Alle soorten en genres, periodes en stromingen zijn in staat om mijn hoofd leeg te maken, me te laten dansen en me tot rust te brengen. Muziek is er als ik iets te vieren heb en als ik rouw. Muziek is zo verbonden met mijn gevoelens dat het ook onlosmakelijk met mij verbonden is.
Als kind kwam ik in aanraking met veel muziek door mijn ouders. Van Vondelpark Openluchttheater tot Concertgebouw, overal gingen we naartoe. Toen ik interesse in muziek toonde Рik bleef maar om vioolles vragen- ging ik op les. Ik raakte zo verbonden met het geluid van mijn viool dat ik nooit meer wilde stoppen. Ik verwonderde me over de klanken en muziekstukken die eeuwen geleden zijn neergepend, die ik tot leven kan wekken om ze te ontdekken.
Elke dag, vanaf dat ik jong ben, is er muziek. Ik zou het niet anders willen en ik hoop dat het nooit anders zal worden. Ik hoop ook dat ik het door kan geven aan de volgende generatie, zodat ook zij kunnen genieten van muziek en kunnen ontdekken wat voor rol muziek in hun leven kan hebben.

Daarom ben ik ambassadeur van de Kindermuziekweek.”

KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch. KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch. KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch. KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch.