Fernando Halman ambassadeur eerste landelijke Kindermuziekweek!

5-12-2018 door: Kindermuziekweek

‘Dè pop journalist van Nederland’
– Twan Huys

‘Fernando Halman heeft zijn status als de belangrijkste missionaris op de radio voor hiphop, R&B en alles wat we urban noemen alleen maar verhoogd’
– Jury Media Pop Prijs 2018

Zijn liefde voor muziek en praten combineert hij vijf dagen per week als dj van de ochtendshow ‘Start met Fernando’ op radiozender FunX. Als voice-over van Zapp vertelt hij kinderen in heel Nederland al tien jaar naar welke programma’s ze gaan kijken. Hiervoor werd Fernando Halman afgelopen jaar bekroond met een speciale oeuvreprijs ‘De Gouden Microfoon’. Tevens heeft Fernando op Eurosonic Noorderslag de Pop Media Prijs 2018 mogen ontvangen. Een hele grote eer waar hij enorm trots op is.

Fernando heeft in 2018 ook drie bioscoopfilms ingesproken. Zo is hij Cyborg in Teen Titans Go! To the Movies, Murray de Mummy in Hotel Transylvania en de lievelingsoom van Spiderman in Spider-Man; Into the Spider-Verse. Sinds 2019 is hij tevens de nieuwe station voice van FunX radio.

Op donderdagavond is Fernando vaste gast bij RTL Late Night met zijn eigen item ‘De week van Fernando’. Hierin neemt hij iedere week op eigen enthousiaste, onbedwongen en authentieke wijze het publiek mee in zijn wereld van muziek. Door zijn positiviteit, brede en actuele kennis is Fernando ook een graag geziene gast bij diverse andere tv-programma’s zoals Shownieuws, De Wereld Draait Door, Jinek en Pauw.

Door Fernando’s aanstekelijke enthousiasme en prettige stemgeluid is hij een veelgevraagde host en spreker op diverse gelegenheden. Afgelopen jaar gaf Fernando meerdere lezingen over de hip hop/R&B cultuur in Nederland, hoste hij diverse filmpremières, boekpresentaties, festivals, feesten en modeshows. Zonder moeite zweept Fernando het publiek van een event op en ook voor interviews met grote internationale sterren draait hij zijn hand niet om.

Zijn stem is zijn instrument. Fernando is een spreker, die op gepassioneerde wijze kan vertellen over zijn levenservaringen en met zijn humor weet hij elk onderwerp aan te kaarten. Hij kan een menigte opzwepen en laten bewegen, maar juist ook stil krijgen zodat een boodschap extra krachtig overkomt.

Volgens de jury van de Media Pop Prijs 2018 is Fernando door zijn ‘autoriteit en enthousiasme onmisbaar voor hiphopliefhebbers in het algemeen en die van Nederlandse hiphop in het bijzonder’. Op dit moment is hij bezig met het schrijven van een boek waarin Fernando de opkomst van de Nederlandse hip hop/R&B beschrijft en de dominerende werking die dit muziek genre heeft op de jongere generatie. Hij is zeer bedreven in het motiveren en inspireren van mensen en wil dan ook graag zijn kennis delen.

Fernando is een duizendpoot die zijn stempel de afgelopen jaren meerdere keren heeft gedrukt op de Nederlandse urban scene.

>

speel film af

KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch. KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch. KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch. KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch.