logo

Yes de Kindermuziekweek gaat door, maar dan wel online!
Hier vind je een korte toelichting van alle activiteiten.

Kindermuziekweekchallenge

Elke ochtend tijdens de Kindermuziekweek wordt er een challenge bekend gemaakt, je kunt daar tot de volgende dag 15u aan mee doen, daarna kiezen we een winnaar en die ontvangt een gezinsticket naar keuze in het seizoen 2020 (voor een concert door een van de deelnemende organisaties aan de Kindermuziekweek).

Het resultaat van je challenge kun je mailen naar info@kindermuziekweek.nl (via online uploaden op facebook of instagram (van mama of papa)  vergeet niet @kindermuziekweek en de #kindermuziekweekonline te gebruiken!

 

 

Energizers (diverse leeftijden)

Speciaal voor Meer Muziek in de Klas hebben Roel van Velzen, Buddy Vedder, Ilse de Lange samen met verschillende BN’ers kort energizers gemaakt om zo de dag lekker te starten.

Muziek maken met Dirk Scheele (0-6 jaar)

Speciaal voor de Kindermuziekweek heeft ambassadeur Dirk Scheele leuke filmpjes gemaakt die elke dag om 10u te zien zijn. Doe je mee?

Zangles met Sjharlie 6+

Zangeres Sjharlie Vos heb je misschien wel eens gehoord en gezien, bij de band LipTease in de Voice of Holland. Of bij de stevige rockband Slash ’n Roses.

Of gewoon op school of de muziekschool, want ze geeft ook muzieklessen aan groepen 1 t/m 8 op basisscholen en aan twee supercoole kidskoortjes bij de SKVR, de Muziekschool in Rotterdam.

In de lessen van Juf Sjharlie komen ook de leuke liedjes van Zangexpress.nl aan bod!

 

Muziekmaken in je huis met je huis 6+

Thuis trommelen en muziek maken zonder instrumenten!

Peter Scheffer is een van de superleuke, creatieve docenten bij SKVR, waar de muzieklessen nu zoveel mogelijk on-line plaatsvinden.

Niet iedereen heeft thuis een drumstel, maar Peter laat zien dat je ook zonder ‘echt’ instrument lekker muziek kunt maken.

Percussie met Percossa 8+

Wie kent ze niet die knallende mannen van Percossa. Van elk object maken ze een slagwerkinstrument. Tijdens de Kindermuziekweek gaan ze het hele huis door om muziek te maken want ook op het kleinste kamertje kun je muziek maken. En wist je dat je ben en dat dikke boek ook prima kunt gebruiken om muziek te maken?

Kinderen maken muziek (6+)

Hoogtepuntjes uit de inzendingen van de muziekwedstrijd. Maar de wedstrijd gaat door, vanaf zaterdag 28 maart is het mogelijk om weer mee te doen en is de leeftijdsgrens verruimd tot 19 jaar. Voor meer info zie www.muziekwedstrijd.nl ism Prinses Christina Concours.

DIY Kindermuziekweek (diverse leeftijden)

Elke dag een filmpje, knutsel, frutsel of idee om zelf muziek te maken of met muziek bezig te zijn.

Kindermuziekweektrack 6+

Stella de Geus, voice finaliste uit 2017 heeft speciaal voor jullie de Kindermuziekweektrack (gecomponeerd door Marlon Titre ism PCC) opgenomen, om zo thuis muziek te maken. De muziek kun je downloaden van de Kindermuziekweeksite. Door middel van losse filmpjes word je klaargestoomd om het zelf uit te voeren.

Muziek maken met Dons 0+

Leuk dat jullie kijken!

Maarten, van Dons band maakte speciaal voor de KIndermuziekweek een soort agenda met Muziekopdrachten voor in de klas!
Nu is er een hoop veranderd de afgelopen weken: onder andere dat jullie nu helemaal niet in een klas kunnen zitten!
Maar … de opdrachten kun je ook heel goed thuis, met je broertjes, zusjes en ouders doen hoor!

Dus waar Maarten het heeft over je klas, is de huiskamer ook een goede vervanger!

 

Joris leest voor! 3+

Speciaal voor de Kindermuziekweek bracht Klassieke Zaken het boekje (met cd) Fred en de Gouden Harp opnieuw uit met tekst en liedjes door Joris Lutz. Speciaal voor de Kindermuziekweek leest hij voor uit eigen werk en kun je de liedjes horen. Elke dag even bijkomen.

Samba Salad

Lekker gek, lekker origineel. Volg ze op facebook. En als je nog een challenge aan kunt: maak je eigen versie van de Bloemkoolsamba.

De Bloemkoolsamba werkt natuurlijk altijd wel om een lach op het gezicht te toveren.

Help mee de wereld blij te maken en maak jouw eigen huis, tuin en keuken versie!
Muziektheater gezelschap Samba Salad maakt al 35 jaar bijzondere muziekgenres en instrumenten toegankelijk voor kinderen door humoristisch en energiek theaterspel. Op de albums van Samba Salad worden kinderen en volwassenen verrast met een mix van flamenco, samba, jazz, salsa, pop, merengue, kaseko, calypso — en Afrikaanse muziekstijlen.

Muziek met Freek 6+

Ken je Freek? Freek ziet overal muziek in, misschien brengt hij je nog wel op lumineuze ideeën, het is in ieder geval erg goed voor je humeur.

Opkikker met Jeritza Toney 4+

Heb jij ook altijd een dipje in de middag? Niet gevreesd, Jeritza Toney weet wat te doen. Voor de Kindermuziekweek maakte ze leuke liedjes uit alle landen om je weer even wat nieuwe energie te geven.

Muziek uit het zuiden (diverse leeftijden)

Sneak peek: philharmonie Zuidnederland is er ook voor scholieren in Limburg en Brabant. Hier een tipje van de sluier van toffe projecten volgend schooljaar! www.philharmoniezuidnederland.nl/educatie

 

Jeroen Schipper 3+

Jeroen Schipper, bekend van onder meer 123Zing en al zijn leuke boekjes, heeft een paar hele grappige liedjes uitgezocht voor de Kindermuziekweek!

Vincent Guittart 0+

Vincent Guittart schrijft hele leuke liedjes van 0 tot 103 maanden, geniet van een paar van zijn speciaal voor de Kindermuziekweek geselecteerde liedjes voor de Kindermuziekweek of doe mee!

Kinderbevrijdingslied 8+

Dit jaar is er 75 jaar vrede in Nederland. Speciaal daarvoor heeft de St. Kleynkoor een lied laten schrijven mét choreografie. De bedoeling is dat we dit lied allemaal gaan zingen én dansen op 5 mei, dus luister en kijk en doe je best!

4BEAT 6+

Gianna Tam (uit Suriname), Vernon Chatlein (van Curaçao) Alper Kekec (uit Turkije)  en DJ Charlie (uit Nederland) maken een supper toffe wereldijke mix van muziek, wil je het eens horen? Luister snel!

Thijs Borsten en Izaline Calister 4+

Zangeres Izaline Calister komt van Curaçao, en woont al heel lang in Nederland. Maar in het Caraïbisch gebied is zij de Koningin van de Curaçaose muziek. Toetsenist Thijs Borsten brengt musici uit allerlei culturen bij elkaar.Samen reisden ze naar Curaçao en daar maakten ze prachtige liedjes over. Dit liedje zochten ze speciaal uit voor de Kindermuziekweek.

Overal zit muziek in (diverse leeftijden)

SKVR is er voor alle Rotterdammers en zijn niet weg te denken in de brede samenleving van Rotterdam. Zij bewijzen bij uitstek dat IEDEREEN muziek kan maken. Let maar eens op.

Klassiek door jong talent 6+

Ook in Veenendaal is het glas half vol en zijn ze in voor wat uitdagingen,  dus waarom niet gewoon digitaal laten horen wat je in huis hebt. Luister naar deze durfals die gewoon voor heel Nederland willen laten horen wat ze kunnen!

Caribische Brassband 6+

Diversiteit is bijna synoniem voor de SKVR, speciaal voor de Kindermuziekweek maakte de Caribische Brassband dit leuke filmpje. Zing/swing je mee?

Corona of niet, het ArtEZ conservatorium, locatie Zwolle, laat van zich horen en gaan gewoon muziekmaken, mét minimaal 1,5 meter afstand uiteraard. Studenten Docent Muziek leren je leuke liedjes uit andere landen waar we bij gaan dansen of spelen, benieuwd? vanaf 1 april elke dag een nieuwe huiskamersessie online om 16.00!

1 april:
Un poquito cantas- uit Mexico door Florian en Melissa
Haru ga Kita – uit Japan door Timon en Erik

2 april:
Bobbejaan – uit Zuid Afrika, door Wiebren en Bareld
Bella Ciao – uit Italië door Esther en Durk

3 april:
Ala Presi – uit Suriname door Manoah en Jet
Banaha – uit Congo door Britt en Maud

4 april:
Tum tum pisca – uit Mexico door Jeroen en Daan
Elefanti marsi – uit Finland door Benjamin en Jeremy

Kliederen met kleuren 6+

In dit filmpje van ‘Kliederen met Klanken’ laten Nienke en Pepijn horen dat overal muziek in zit!

Er kan gezongen, gespeeld en ook lekker gedanst worden. Download hier bladmuziek en de bijbehorende kleurplaat.

 

 

Familieconcerten uit Het Concertgebouw

Elke dag een familieconcert vanuit Het Concertgebouw in samen werking met AVROTROS.

Dinsdag 17:00 uur: Tsjaikovski: Doornroosje
Woensdag 17:00 uur: Een midzomernachtsdroom
Donderdag 17:00 uur: Kindertemmer met Jacques Vriens
Vrijdag 17:00 uur: Willem & Wolfgang
Zaterdag 17:00 uur: Griezelig familieconcert
Zondag 11:00 uur: Tsjaikovski’s zwanenmeer

Je kunt ze zien op het youtubekanaal van Het Concertgebouw of https://www.facebook.com/Concertgebouw/

Kijk, ik strijk

Het Britten organiseert ook online samenspel. In ‘Kijk, ik strijk!’ leggen Jente en Sophie uit hoe een viool eruit ziet, waarom ze van vioolspelen houden en wat er zo leuk aan is om te spelen in een orkest.

Muziek op Schoot 0-4

Samen met je (klein)kind muziek maken, is ontzettend leuk! Muziek beleven, ervaren, maar ook zelf muziek maken! In deze Kindermuziekweek maken we gebruik van ‘muziekinstrumenten’ die je thuis meestal wel voorhanden hebt. Dus doen jullie allemaal mee?

Miranda Roodenburg is een van de docenten bij De Utrechtse Muziekschool, dums.nl waar de muzieklessen nu zoveel mogelijk online plaatsvinden.

Tutorials

In samenwerking met De Utrechtse Muziekschool, dums.nl worden er door de docenten Simon Duim en Mari-anne Hof een aantal uitdagende tutorials aangeboden.

4-4: Je lichaam als drumstel! (6-9 + ouders)

Wist je dat je eigen lichaam ook een instrument is? Je kunt je voeten, benen, armen en handen prima gebruiken om een leuke ritme te maken. Leer in deze filmpje hoe je lekker mee kan trommelen op en rimte door een paar eenvoudige bewegingen mee toe doen – al wat je nodig hebt is jezelf en een gezonde dosis energie! Deze tutorial is geschikt voor kinderen tussen 6 en 9 jaar, maar oudere kinderen zijn ook welkom om mee te doen.

5-4: Body-percussie 2.0 (9-12)

Hou je van coole beats en bewegen? Dan is body-percussie 2.0 voor jou! Leer in dit filmpje in een paar makkelijke stappen hoe je je eigen lichaam kunt gebruiken als drumstel en doe mee op een coole rap-ritme. Aan het eind is er ook nog een leuke ‘body-percussie challenge’ voor diegene die echt een body-percussie baas willen zijn. Deze tutorial is geschikt voor kinderen tussen 9 en 12 jaar.

Blok-fluiten 1 en 2 (+4)

Heb je longen, vingers en een tong? Mooi! Dan kan je blokfluit spelen. Doe mee met deze filmpjes en leer stap voor stap hoe je de blokfluit moet vasthouden, wat de goede manier van blazen is hoe je tong moet gebruiken bij het blokfluiten. Wij leren ook in elke les een liedje samen spelen. Doe mee en leer het dan zelf ook aan je broertje, zusje, mam, pap, oma of opa aan.

Ukelele LES (7+)

Wil je ukelele leren spelen en ben je 7 jaar of ouder? Doe dan mee met deze lessen.
Niks met noten lezen gewoon spelen.  Je leert al meteen een paar akkoorden.

i.s.m. DUMS

Uitslag challenge door special guest

Na iets meer dan een dag ploeteren, beoordeelt de deskundige Kindermuziekweekjury wie de winnaar van de challenge (van de vorige dag) is. De ambassadeurs van de Kindermuziekweek zullen óf in een livestream of middels een video laten weten wie de winnaar is, en wellicht is er nog wel tijd voor vragen. Welke ambassadeur er die avond is, wordt op de dag zelf bekend gemaakt.

KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch.