logo

Informatie

voor

scholen

De Nederlandse muzieksector bundelt haar krachten om een gezamenlijke droom te realiseren: een landelijke, jaarlijks terugkerende Kindermuziekweek. Een dikke week doordrénkt van muziek voor kinderen van 0 tot 12 jaar met concerten, workshops en voorstellingen op school en in het theater. Met bezoekjes aan de muziekschool en openbare repetities van (kinder)orkesten. Met heel veel zelf uitproberen, beleven en genieten. Met als doel: ieder kind in Nederland het plezier laten ervaren van live muziek, van welk genre dan ook. Tien dagen lang, elk jaar opnieuw. De allereerste editie is gepland van 5 t/m 14 april 2019.

Vanaf begin februari vind je hier een aparte agenda voor scholen.

Als bezoeker

Tijdens de eerste landelijke Kindermuziek zijn er diverse schoolvoorstellingen te bezoeken. De meeste zijn niet meer te bezoeken omdat ze vol zijn. Maar kijk gerust even in de gewone agenda wat er plaats vindt en neem contact op als je nog iets leuk vindt. Soms is er nog wel wat mogelijk.

Eind april proberen we het programma voor de Kindermuziekweek 2020 alweer online te hebben, meld je aan voor de nieuwsbrief als je op de hoogte wilt blijven!

 

Als deelnemer

Als school kun je natuurlijk ook je eigen muzikale activiteiten organiseren voor je omgeving. Denk aan een muzikale optocht met kleine instrumentjes op het plein of door de straat of een sing-a-long in de gymzaal voor jongere broertjes en zusjes.  Dit soort initiatieven zijn natuurlijk ook welkom. Neem daarvoor contact op met info@kindermuziekweek.nl.

 

 

 

 

 

 

KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch.