KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch. KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch. KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch. KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch.

De Uitvinders van Dance 8+

De uitvinders van Dance’ is een voorstelling voor kinderen vanaf acht jaar over de oorsprong en ontwikkeling van de dancemuziek. Iedereen kan tegenwoordig met een computer of telefoon dancemuziek maken. En er heel rijk mee worden. Maar waar is dancemuziek ontstaan en wat was er toen voor nodig? En wie waren de pioniers en vernieuwers van de dancemuziek?Bekijk tickets

Uitgesteld

Paradiso

Grote Zaal, zaal open 12.30 uur Amsterdam

29 maart 2020

13:00

Koop tickets

Op deze middag interviewt Niek Barendsen (scriptschrijver en host) dj en producer Martin Garrix - gespeeld door acteur Rogier in ’t Hout. Aan de hand van video-archiefmateriaal van vj Supreme Cuisine vertelt hij over de begindagen van de dance: over de opkomst van elektronische muziek met pioniers als Sun Ra en Kraftwerk, over het einde van de disco, de club Warehouse in Chicago en de tweede Summer of Love op Ibiza. Èn natuurlijk over de Nederlandse gabberhouse. Dj en producer Jeroen Flamman verzorgt de muziek tijdens de voorstelling èn demonstreert met de oorspronkelijke drumcomputers hoe de eerste house gemaakt werd. En de Party Animals geven een optreden. Aansluitend op de voorstelling is er een afterparty in de kelder! Niek Barendsen schreef het script van de voorstelling en treedt op als host. Hij is onder meer bekend van zijn sketches voor Het Klokhuis en de series ‘Welkom in de 80-jarige oorlog’ en ‘Welkom in de jaren ‘60’. Rogier in ’t Hout speelde o.a. bij het RO Theater en Toneelgroep Amsterdam. Daarnaast acteert hij in diverse films en televisieseries, waaronder Het Klokhuis. Vj Supreme Cuisine, alias Menno Spieker, verzorgt de visuals. Hij is vj, graphic designer, motion graphic designer en party organisator. Voor ‘De Uitvinders van…’ combineert hij beeldredactie met vj skills. Voertaal: Nederlands. ‘De uitvinders van…’ is een initiatief en productie van Paradiso. Het is de laatste editie in een serie van vier over de oorsprong van verschillende muziekstromingen. In februari 2019 stond Hiphop centraal, in april van dat jaar volgde een editie over Pop, en in september Soul en R&B. ‘De uitvinders van dance’ wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds21, VSBfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland.