KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch. KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch. KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch. KMW_BOL 2 - WIT Created with Sketch.

Het Kindermuziekweekconcert door het Samenspeelorkest alle leeftijden

gratis
evenement

Feestelijk openingsconcert door 100 basisschoolleerlingen van het Samenspeelorkest en musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.Bekijk tickets

Geannuleerd

Concertgebouw de Doelen

Grote Zaal Rotterdam

27 maart 2020

11:30

Bestel tickets

Het Samenspeel Orkest bestaat uit 100-basisschoolkinderen van groep 7 en een ensemble van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

De leerlingen bespelen Music Box of pBone. Samen met een ensemble van koperblazers en slagwerk uit het Rotterdams Philharmonisch Orkest vormen ze het Orkest. De compositie ‘Het Sterrenorkest’ en bijbehorend Kindermuziekweeklied zijn speciaal voor de Kindermuziekweek geschreven door Bastiaan Woltjer.

Voor de leerlingen die meespelen is dit gelegenheidsorkest en –optreden een indrukwekkende ervaring. Het publiek bestaat vooral uit medeleerlingen, leerkrachten en ouders van de kinderen. Iedereen die geïnteresseerd is in muziek, is natuurlijk ook welkom om dit concert gratis bij te wonen.

Trombonist Mark Boonstra en slagwerker Peter Bansberg gaan van tevoren naar de scholen voor muziekworkshops en om de uitvoering te repeteren met de leerlingen. De leerlingen krijgen een introductie in de klas rondom het lied, de music box, de pBones en het meedoen aan dit openingsconcert o.l.v. Martin Baai (RPhO).